Vijesti

Radna posjeta muftije mostarskog Salema ef. Dedovića

 

 

 

 

 

 

 

 

U ponedeljak 23.06.2014. godine u svojoj prvoj radnoj posjeti muftija mostarski Salem ef. Dedović je posjetio naš Medžlis. Prisustvovao je sastanku Izvršnog odbora gdje mu je predsjednik Bekir Isaković u ime svih članova poželio dobrodošlicu, te rekao kako su stočani neizmjerno sretni što su sadašnjeg muftiju Dedovića imali priliku upoznati tokom 2002. godine u svojstvu glavnog imama Medžlisa IZ Stolac. Ispred imama dobrodošlicu mu je iskazao i Amer ef. Beća, zahvalivši se na posjeti.

Muftija mostarski Salem ef. Dedović je zahvalio predsjedniku, v.d. glavnog imama, imamima, članovima izvršnog odbora, predstavnicima Omladinskog kruga Medžlisa na dobrodošlici te rekao kako mu je drago da je njegova prva radna posjeta upravo u Stocu, gdje je započeo svoju karijeru u svojstvu glavnog imama. Istakao je kako se od tada mnogo izgradilo, obnovljene su sve džamije, napravljena je kancelarija medžlisa i obnovljen dobar dio vakufskih objekata. Uz obnovu objekata, naglasio je i obavezu gradnje dobrih odnosa među bošnjacima.

Muftija Dedović je obišao gradilište Musafirhane (Šarića han), najvažnijeg i najkompleksnijeg objekta Medžlisa IZ Stolac koji se trenutno obnavlja, te potom posjetio džamiju u Ljubinju na kojoj se izvode građevinski radovi na izgradnji munare.

Posjeta muftije sa pratiocima Ilham ef. Pucom i Tahir ef. Taslamanom je završena klanjanjem akšam namaza u Sultan Selimovoj (Carevoj) džamiji u Stocu.