Vijesti

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Stolac

U nedjelju, 9. maja 2021. godine, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je sa saradnicima u ramazanskoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Stolac.

Muftija je najprije posjetio džamiju Ismail-kapetana Šarića u Uzunovićima. Tom prilikom su ga glavni imam Mersed-ef. Šabanović i imam džemata Stolac Amer-ef. Beća upoznali sa stanjem vjerskog života i realizacijom ramazanskih aktivnosti.
Glavni imam je naglasio da se prema ranije utvrđenom rasporedu ramazanski ibadeti obavljaju u svim džamijama na području medžlisa. Istakao je da ga raduje prisustvo velikog broja mladih osoba na teravih-namazu u svim džematima. Kazao je i da su tokom mjeseca ramazana realizovane značajne aktivnosti na humanitarno-socijalnom planu.
Muftija je pohvalio angažman imama u vremenu pandemije i ohrabrio ih da i dalje istrajavaju u misijskom radu sa našim džematlijama, a potom je klanjao podne-namaz u Sultan Selimovoj (Carevoj) džamiji u Stocu koja je prije dvije godine obilježila 500 godina svog postojanja.
Nakon podne-namaza muftija i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham-ef. Puce su učili mukabelu zajedno sa glavnim imamom Mersed-ef. Šabanovićem, imamom Adem-ef. Jakupovićem i profesorom u Karađoz-begovoj medresi Suad-ef. Mujakićem.