Vijesti

Održana predramazanska online sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog

U četvrtak, 8. aprila 2021. godine, održana je predramazanska online sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog.

Sjednicom je predsjedavao mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović. Sjednici su prisustvovali glavni imami s područja Muftiluka mostarskog.

Razgovarano je o pripremama i planovima za organizaciju vjerskih aktivnosti u mjesecu ramazanu uz poštivanje preporuka Islamske zajednice i epidemioloških mjera koje su donijeli državni organi u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Glavni imami su upoznali muftiju o trenutnoj situaciji u medžlisima. Muftija je pohvalio angažman imama i glavnih imama u vremenu pandemije. Izrazio je nadu da će nam ramazan pomoći da postignemo duševni mir i sigurnost.

Naglasio je da je ramazan vrijeme reda i discipline, rekavši da trebamo nastaviti biti odgovorni u slijeđenju i provođenju onoga što se od nas traži kako bismo zaštitili sebe i druge od ove zarazne bolesti.

 

Izvor:

https://www.muftijstvo-mostarsko.ba/index.php/vijestiii/812-odrzana-online-sjednica-savjeta-za-vjerska-pitanja-muftijstva-mostarskog-2