Vijesti

Održana redovna sjednica Muftijstva mostarskog

Redovna sjednica Muftijstva mostarskog održana je u srijedu 3. februara 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović, a prisustvovali su rukovodioci službi mr. Ilham ef. Puce i Faiza Alić.

Na sjednici su razmatrani izvještaji koordinatora muftijstva. Usvojeni su Izvještaji Mreže mladih,  Odjela za brak i porodicu, kao i izvještaj koordinatora za društvenu brigu Muftijstva mostarskog. Prilikom razmatranja izvještaja istaknuto je kako su aktivnosti u prethodnoj godini uspješno prilagođene otežanim uslovima u kojim su realizovane, i da to nije umanjilo njihov kvalitet i rezultat. Posebno je to vidljivo iz izvještaja za društvenu brigu muftijstva, koji pokazuje odgovornost, solidarnost i napore koje Islamska zajednica ulaže da bi ublažila teškoće i olakšala život najranjivijih kategorija našeg društva.

Na sjednici muftijstva data je saglasnost na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o plaćama Medžlisa Islamske zajednice Konjic, kao i saglasnost za pokretanje inicijative za formiranje novog džemata u Medžlisu Islamske zajednice Konjic.

Razmatran je plan i način organizovanja tradicionalne najznačanije vjersko-kulturne manifestacije „Dani mevluda i zikra“, te je imenovan Organizacioni odbor ove manifestacije.

Tokom sjednice su razmatrana i druga pitanja iz domena rada Muftijstva mostarskog.

www.muftijstvo-mostarsko.ba/