Vijesti

Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Stolac

U subotu, 22. februara 2020. godine, u sali za sastanke u Musafirhani (Šarića hanu) održana je redovna godišnja skupština Medžlisa Islamske zajednice Stolac. Na sjednici su ispred Muftijstva mostarskog prisustvovali mr. Ilham ef. Puce, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i Faiza Alić, rukovodilac Služba za pravne, administrativne, ekonomske i finansijske poslove Muftijstva mostarskog.

Sjednicom je presjedavo mr. Suad ef. Mujakić, dok su izvještaje za 2019. i planove rada za 2020. godinu predstavili predsjednik izvršnog odbora Orhan Tikveša i glavni imam Mersed ef. Šabanović. Sjednica je prošla u konstruktivnoj atmosferi i svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Izaslanik muftije mostarskog mr. Ilham ef. Puce pohvalio je aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Stolac u protekloj godini, posebno istakavši transparentnost i odgovoran pristup u radu. Naglasio je da je prethodnu godinu na području Muftiluka mostarskog obilježio veliki jubilej – obilježavanje 500. godina Sultan Selimove džamije u Stocu. Zahvalio je delegatima skupštine što aktivno učestvuju u džematskim aktivnostima i podržavaju rad Islamske zajednice.