Vijesti

Ramazanska posjeta Medžlisu Islamske zajednice Stolac

U petak, dvanaestog dana mjeseca ramazana, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović posjetio je sa saradnicima Medžlis Islamske zajednice Stolac.

Prije džuma-namaza muftija je održao radni sastanak sa glavnim imamom Mersed ef. Šabanovićem, koji ga je upoznao sa stanjem vjerskog života na području medžlisa i realizacijom ramazanskih aktivnosti.

Ovog ramazana na području  Medžlisa Islamske zajednice Stolac boravi hafiz Ridvan Pehlivan iz Turske, koji lijepim učenjem Kur'ana nadahnjuje i uveseljava vjerničke duše.

Muftija je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Sultan Selimovoj – Carevoj džamiji. U hutbi je govorio o izgradnji čovjeka i izgradnji zajednice. Muftija je naglasio da je post najintimniji ibadet između čovjeka i njegova Gospodara, da se postom izgrađuje naše biće, čistimo ga od neiskrenosti i licemjerja. Pozvao je vjernike da budu posvećeni svojim  obavezama, da ih ispunjavaju onako  kako  je najbolje, što će biti najveća korist i doprinos, i za čovjeka kao pojedinca, ali i za društvo kao cjelinu.

www.muftijstvo-mostarsko.ba