Vijesti

Muftija posjetio biračka mjesta na području medžlisa Mostar, Čapljina i Stolac

U petak, 7. decembra 2018. godine, održani su izbori za nivo džemata na kojima se biraju članovi džematskih odbora, zastupnici džemata u skupštini medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike.
Mostarski muftija Salem ef. Dedović u toku izbornog dana posjetio je medžlise Mostar, Čapljina i Stolac. U pratnji muftije bio je i rukovodilac službe za vjerske poslove Muftijstva mostarskog i član glavne izborne komisije Ilham ef. Puce.
Na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar muftija je posjetio biračka mjesta u džematima Zalik i Opine.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Čapljina posjetio je biračka mjesta u džematima Čapljina i Rečice, a džuma-namaz muftija je klanjao u Topalovića džamiji u Čapljini.
Tumačeći kur’ansku suru “Asr” muftija je u hutbi govorio o važnosti vremena i pozvao vjernike da čine dobro, da istrajavaju u činjenju dobra, da učestvuju u džematskim aktivnostima, te da i sami iniciraju određene projekte i da budu korisni članovi društvene zajednice.
U kontekstu izbora koji se održavaju u Islamskoj zajednici muftija je još jednom naglasio da smo mi članovi zajednice koja ima svoj red, poredak i tačno utvrđene procedure koje se moraju poštovati.

Muftija je posjetio i biračka mjesta u džematima Aladinići-Crnići i Pješivac na području Medžlisa Islamske zajednice Stolac.
Tokom posjeta biračkim mjestima glavni imami, džematski imami i predsjednici biračkih odbora naglasili su da su biračka mjesta otvorena na vrijeme i da su izbori protekli u najboljem redu.
Muftija je izrazio zadovoljstvo organizacijom izbornog procesa istakavši važnost izbora za rad i funkcionisanje medžlisa, pa i Islamske zajendice u cjelini.