Vijesti

Posjeta džematu Rabrani

U ponedjeljak, 6. dana mjeseca ramazana, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Stolac gdje se susreo sa predsjednikom medžlisa Orhanom Tikvešom i glavnim imamom Mersed ef. Šabanovićem, koji su ga upoznali sa stanjem vjerskog života i realizacijom ramazanskih aktivnosti na području ovog medžlisa.
Nakon toga muftija je posjetio džemat Rabrani, nadomak Neuma, gdje je klanjao teravih-namaz i obratio se vjernicima.
Govoreći o velikom geografskom području na kojem se prostire mostarsko muftijstvo muftija je istakao da mu je drago što je u prilici posjetiti vjernike na krajnjoj južnoj granici našeg muftijstva, u općini Neum.
„Dragocjene su nam ove rubne tačke. Prema onom što znamo i naučavamo veliki je sevap klanjati ovdje. Važno je da se zavičaj, rodna gruda, naše džamije, mesdžidi i kuće čuvaju, da čuvamo našu vjeru, identitet i kulturu“, rekao je muftija.
Podsjećajući vjernike na značaj mjeseca ramazana muftija je naglasio da je ramazan posebno vrijeme, koje je Dragi Allah dao ljudima kao radost, milost, sreću, zadovoljstvo i put kojim se mogu približiti Uzvišenom Stvoritelju.
„Ramazan je dragocjeno vrijeme koje nam pomaže da se vratimo sebi, svojoj naravi“, istakao je muftija.

www.muftijstvo-mostarsko.ba