Vijesti

Turnir mahala 2018.

Tradicionalni Turnir mahala u organizaciji Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Stolac, ove godine u saradnji sa neformalnom organizacijom “Prvo lice množine” povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine biti će održan u subotu 03.03. i nedjelju 04.03.2018. godine. Rukovodstvo Omladinskog Kruga se potrudilo podignuti na viši nivo ovogodišnji događaj kojem ćete, nadamo se, prisustvovati u što većem broju. Turnir će se održati na sportskom terenu OŠ Stolac.
– Prijave za učešće na turniru potrebno je izvršiti do 01.03.2018. godine, a uplata po ekipi iznosi 40 KM.
– Svaki učesnik mora biti stariji od 15 godina. (2003. godište).
– Ekipa može imati maksimalno 10 članova.
– Svaka ekipa mora nositi naziv neke stolačke mahale ili oblasti iz koje moraju biti svi igrači te ekipe, s tim da dva člana ekipe mogu biti iz susjedne mahale ili naselja, ili umjesto toga jedan član ekipe koji je iz mahale ili naselja koje nije susjedno.
– U slučaju da se prijavi 16 ekipa prije navedenog roka Omladinski Krug ima pravo odbiti prijavu svake naredne ekipe, makar ista bila dostavljena pravovremeno.
– Svaka ekipa mora imati predstavnika, koji je dužan sarađivati sa Omladinskim Krugom.
– Igra se po sistemu 10 minuta poluvrijeme, dok će polufinalne i finalna utakmica trajati po 15 minuta poluvrijeme.
– Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraju se u četvrtfinale.
– Nagradni fond:
Prvo mjesto: 200 KM i pehar.
Drugo mjesto: 150 KM i pehar.
Treće mjesto: 100 KM i pehar.
Pehar za najboljeg igrača turnira.
Za sve dodatne informacije obratite se možete na kontakt brojeve 063/577-411 i 061/864-287, kao i na Facebook profil Omladinskog kruga.