Vijesti

Muftijstvo mostarsko organizovalo seminar za koordinatore, imame i volontere

U četvrtak, 24. novembra 2016. godine, Muftijstvo mostarsko je organizovalo seminar na temu: “Rukovođenje sastanka, umijeće komuniciranja, timski rad i donošenje odluka”, kojem su prisustvovali koordinatori medžlisa Muftijstva mostarskog za rad sa mladima, za ženski aktivizam i porodicu, za socijalna pitanja, za rad sa nevladinim organizacijama, imami i volonteri Islamske zajednice.
Seminar je organizovan u Studentskom hotelu Mostar. Nakon uvodnih riječi koordinatora Muftijstva mostarskog za rad sa nevladinim organizacijama Ekrem -ef. Hodžića, učesnicima se obratio mostarski muftija mr. Salem –ef. Dedović. Muftija je naglasio da nam trebaju nove spoznaje kako bismo se mogli nositi sa svim izazovima vremena i kako bismo mogli uspješno planirati i realizirati svoje aktivnosti u vrlo zahtjevnim društvenim okolnostima.
Predavač i voditelj seminara bio je Valdet Peštalić, trener sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti organizacionog i institucionalnog menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima i komunikacije, sa kojim je Islamska zajednica u Mostaru i ranije uspješno sarađivala.

www.muftijstvo-mostarsko.ba