Vijesti

Srednjoškolci posjetili Dom za mentalno oboljele osobe u Stocu

U četvrtak, 31. marta 2016. godine, učenici prvih razreda Srednje škole Stolac posjetili su Dom za mentalno oboljele osobe u Stocu.
”Razum je zasigurno jedna od največih blagodati kojom je Uzvišeni Allah počastio čovjeka. Stoga, onaj kome je uskraćena ta blagodat na velikom je iskušenju. Da bi čovjek više cijenio blagodat razuma, nije dovoljno samo teoretski obraditi tu nastavnu jedinicu na času, potrebno je učiniti korak više, potrebno je posjetiti osobe sa mentalnim oboljenjima, razgovarati s njima, te suosjećati se s takvim ljudima”, poruka je koju je uputio profesor Mersed Šabanović svojim učenicima.
Ispred Srednje škole Stolac, profesor Islamske vjeronauke Mersed Šabanović sa svojim učenicima proveo je jedan nastavni čas Islamske vjeronauke u Domu za mentalno oboljele osobe u Stocu.
Profesora Šabanovića i njegove učenike primilo je osoblje Doma, obišli su radionice štićenika, njihove prostorije, razgovarali sa štićenicima, te im uručili prigodne poklone.
Profesor Šabanović zahvalio je gospođi Nermini Redžić i njenim kolegicama na domaćinskom prijemu i lijepom druženju tokom boravaka u Domu.