Vijesti

Manifestacija Srce za Resula, s.a.v.s.

Medžlis Islamske zajednice Stolac u saradnji sa Omladinskim krugom i džematskim odborom Stolac povodom rođenja poslijednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda, salallahu alejhi ve sellem, upriličio je nekoliko različitih sadržaja.

Prvi sadržaj je predavanje i druženje za žene, koje je održano u srijedu, 23. decembra 2015. godine.  Predavanje i druženje za žene je vodila mr. Alma Mujakić, nastavnica Islamske vjeronauke u Prvoj osnovnoj školi u Stocu. U prisustvu velikog broja žena nastavnica Alma je govorila o ljubavi prema Poslaniku, salallahu alejhi ve sellem.

Drugi sadržaj je centralni mevludski program u Sultan Selimovoj (Carevoj) džamiji u Stocu. Mevlud je bio u četvrtak, 24. decembara 2015. godine. Program su izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Stolac i učenici iz mekteba. Predavanje na temu, ”Muhammed, a.s., najbolji uzor čovječanstvu”, održao je Sadik ef. Fazlagić, imam u džematu Crnići / Aladinići. Na kraju programa, glavni imam Mersed ef. Šabanović uručio je hediju Sadiku ef. ispred kolektiva imama povodom diplomiranja na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu.

Treći sadržaj je tribina za omladinu koja je održana u petak, 25. decembara 2015. godine u Šarića kući u Stocu. Velikom broju omladine obratio se dr. Elharun Selimović, na temu ”Izazovi današnjice”.

Četvrti sadržaj je crtani film edukativnog sadržaja za učenike osnovne škole koji je prikazan u subotu, 26. decembra 2015. godine u Sultan Selimovoj (Carevoj) džamiji u Stocu.

Svim učesnicima se iskreno zahvaljujemo što su svojim trudom i prisustvom uveličali Manifestaciju ”Srce za Resula, s.a.v.s.”. Molimo Uzvišenog Allaha da ukabuli i u sevap upiše svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u realizaciji ove manifestacije.