Vijesti

Aktivnosti u džematu Rotimlja

Džemat Rotimlja je u zadnje vrijeme zabilježio jako lijepe i korisne aktivnosti unaprjeđenja i poboljšanja vakufske imovine.

I ako su najmanji džemat na području Medžlisa Islamske zajednice Stolac, sa nešto više od stotinu kuća, već su postigli kontinuitet u dodjeli Vakufnama od Vakufske direkcije u Islamskoj zajednici u BiH.

U 2014. godini urađena je kovana ograda ispred džamije, u vrijednosti od 17000 KM, a vakif je Palata Mejra.

U 2015. godini završili su izgradnju mekteba sa popratnim prostorijama, a ovaj objekat je koštao 17500 KM, a vakif je džematlija Alićušić Mensud.

Na ljeto naredne godine, za realizaciju dva vakufa, biti će dodjeljene vakufname našim vakifima.

Uradili su i projekat sadnje 100 sadnica voćki u sklopu džamijskog dvorišta. Ovaj projekat ima za cilj unaprijeđenje mektebske nastave. Naime, svaki učenik mekteba će imati obavezu i dužnost da vodi brigu o nekolke voćke, koje će zalijevati, okopavati itd. Ovaj projekat je koštao vise od 1000 KM, a vakif je Šaban Mustafić.

Također, imali su potrebu za novim i kvalitetnijim ozvučenjem, koje  je olakšlo i poboljšalo džematske aktivnosti. Kompletno ozvučenje je koštalo 1900 KM, a vakifi za ovaj hajir su Meškić  Meho i njegov sin Alem.

Molimo Uzvišenog Allaha da im bude od pomoći u nastavku njihovih aktivnosti u poboljšanju i unaprjeđenju vakufa u našem Medžlisu.

Molimo Uzvišenog Allaha da ukabuli hajrate spomenutim vakifima, da im nadoknadi imetak na dunjaluku, a nagradi na ahiretu za ono što su uvakufili. Također se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli džematske aktivnosti.