Vijesti

Predavanje u džematu Borojevići

Džematski odbor Borojevići sa svojim imamom Anel ef. Obradovićem pokrenuo je mjesečni ciklus predavanja.

Planirano je da svakog mjeseca bude uprilićeno po jedno predavanje, na kojem bi svaki put bio novi gost predavač. Predavanja su prvenstveno namjenjena za omladinu.

Prvo predavanje održao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Stolac, Mersed ef. Šabanović, koji je ujedno i otvorio pomenuti ciklus predavanja.

Mersed ef. je istakao sljedeće:”Najvažniji faktor u našim djelima i aktivnostima je iskrenost. Iskren odnos prema Gospodaru, a zatim, iskren odnos i saradnja sa ljudima donose rezultate i uspjeh u radu. Iskren nijjet je uslov da bi čovjekova djela bila kabul kod Uzvišenog Allaha. U prvom planu trebamo brinuti o našoj omladini, trebamo im ponuditi sadržaje koji će ih okupiti i čuvati zajedno, kako bi se sačuvali od izazova i iskušenja koja im se nude u ovom vremenu. Upravo je, ova aktivnost jedan od tih sadržaja, ovo nije klasično predavanje, ovo je više druženje koje će nas zbižiti i ujediniti.”

Poslije predavanja, okupljeni su nastavili sijeliti uz slatkiše koje je pripremio džematski odbor Borojevići.

Molimo Uzvišenog Allaha, da ukabuli i u sevap upiše svima koji su se odazvali i koji su na bilo koji način pomogli ovu aktivnost.

U nizu aktivnosti za ovu godinu džematski odbor  Borojevići planirao je ekskurziju za omladinu.

Navedene aktivnosti organizovane su u saradnji sa omladinom iz džemata Borojevići s ciljem promovisanja i očuvanja pozitivnih vrijednosti u životu mladih.