Vijesti

Bajramska posjeta Domu za mentalno oboljele osobe

Prvi dan Kurban – bajrama glavni imam Mersed ef. Šabanović, Amer ef. Beća, predstavnici Džematskog odbora Stolac i Omladinskog kruga MIZ-a Stolac, uz saradnju sa gospodinom Nedžadom Čerkezom i u pratnji gospođe Nermine Redžić posjetili su stolački Dom za mentalno oboljele osobe. Tom prilikom Domu i njihovim štićenicima uručeni su prigodni pokloni.

Bajramska radost podjeljena je sa svim štićenicima Doma, koji u srcu nose mnogo više sreće, nego osobe za koje često pomislimo da imaju sve Božije blagodati, pa opet na licu ne nose ovakve osmijehe.

Svima nam je u emanet, a posebno nakon ovakvih posjeta, da dobro razmislimo o našim nezadovoljstvima, tugama, brigama, te čestom omalovažavanju Allahovih blagodati prema nama i zapitamo se još jednom, šta je to što zaista vrijedi u životu na ovom svijetu.

Molimo Allaha da popravi stanje muslimana u svijetu, da zalutalim podari uputu,  bolesnima zdravlje, siromašnima poveča nafaku. Molimo Allaha da ukabuli naša dobra djela, da nam oprosti loša i da bude zadovoljan našim postupcima.