Vijesti

Održan turnir u stonom tenisu u džematu Pješivac

U nedjelju, 10. maja Omladiski krug Medžlisa IZ-e Stolac u saradnji sa džematskim odborom  Pješivac, organizovao je turnir u stonom tenisu za omladinu. Na turniru je učestovalo 20. takmičara, a pobjedu je odnio Halil Hajdarević, te je tako pehar dodjeljen džematu Pješivac kojemu pobjednik pripada.

Nakon klanjanja akšam – namaza, ispred džamije Pješivac, prisutnim se obratio domaćin Mehmed ef. Delić. U svom obraćanju efendija Delić je poselamio goste i iskazao dobrodošlicu, te najavio obraćanje glavnog imama Merseda ef. Šabanovića.

Mersed ef. je između ostalog rekao:”Raduje me što prisustvujem ovolikom broju omladine u ovom vjerničkom ambijentu pored Allahove kuće. Ovo druženje ima veliku vrijednost, ono nije obično druženje, velika je ljubav u našim srcima koja nas je okupila večeras ovdje. Samo ljubav prema Allahu i Njegovom Poslaniku, i velika vjernička ljubav jednih prema drugima može nas ovako okupiti.

Pokornost Allahu i Poslaniku je put do najboljeg društva u džennetu. Kaže Uzvišeni:”Oni koji su poslušni Allahu i Poslaniku biće u društvu vjerovjesnika, i pravednika, i šehida, i dobrih ljudi, kojima je Allah milost Svoju darovao. A kako će oni divni drugovi biti!”(En-Nisa,69.)

Nakon obraćanja usljedilo je druženje za omladinu uz roštilj. Domaćini su na kraju programa upriličili i malo iznenađenje. Naime, dodjelili su tri bona za one koji su prvi tačno odgovorili na postavljena pitanja od strane imama, te predsjednika Omladinskog kruga.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti domaćinima, učesnicima turnira, i svima koji su došli i svojim prisustvom uveličali omladinsko druženje.