Vijesti

U džematu Crnići / Aladinići obilježena noć Lejletu-r-Regaib

U četvrtak, 23.04.2015. godine, u  džamiji džemata Crnići / Aladinići, nakon klanjanja akšam-namaza održan je prigodan mevludski program u povodu mubarek noći Lejletu r-regaib. Mevlud su proučili stolački imami, a hor Omladinskog kruga koji djeluje pri Medžlisu IZ-e Stolac je okupljene džematlije obradovao sa nekoliko prigodnih ilahija.

Na samom početku, nakon klanjanja akšam-namaza i proučenog ašereta prisutnima se obratio imam ovog džemata Sadik ef. Fazlagić, koji je poselamio veliki skup okupljen u džamiji i uputio riječi dobrodošlice, zahvalivši se svima na njihovom dolasku. Efendija Fazlagić posebno je istakao i pohvalio aktivni rad Omladinskog kruga Stolac, koji je bio i jedan od suorganizatora ove manifestacije.

Poslije proučenog mevluda uslijedio je prigodan vazu-nasihat glavnog imama Medžlisa IZ-e Stolac Mersed ef. Šabanovića. Nakon što je poselamio prisutne, Mersed ef. je istakao kako mu je posebno zadovoljstvo vidjeti u džamiji veliki broj djece i omladine, istakavši da je upravo omladina ta na kojoj treba graditi našu budućnost i budućnost naše djece.

Poslije nadahnutog govora glavnog imama, uručene su diplome i nagrade polaznicima mekteba koji su zabilježili najbolje rezultate na takmičenju iz kiraeta i opšteg znanja, održanog u Stocu 19.04.2015. god.

Nagrade su uručili glavni imam Mersed ef. Šabanović i imam džemata Sadik ef. Fazlagić.

Nakon klanjanja jacije namaza, nastavljeno je omladinsko sijelo koje je trajalo do kasno u noć.

Molimo Allaha dž.š. da nagradi obilatom nagradom sve one koji su izdvojili vrijeme i došli da prisustvuju mevludskoj svečanosti. Amin!