Vijesti

Omladinsko druženje u Stocu

U petak, 17. aprila 2015. godine, Medžlis Islamske zajednice Stolac u saradnji sa Omladinskim krugom Medžlisa IZ-e Stolac organizovao je druženje za omladinu.

Gosti koji su uljepšali druženje bili su učenici Karađoz-begove medrese iz Mostara. Hor Karađoz-begove medrese izveo je ilahija i kasida, te nekoliko recitala, dok su se u toku programa velikom broju prisutnih obratili Salko Baljić, predsjednik Omladinskog kruga, prof. Mersed ef. Šabanović, glavni imam Medžlisa IZ-e  Stolac i prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese.

Salko Baljić, kao i Mersed ef. Šabanović iskazali su zahvalnost kolektivu Karađoz-begove medrese što su ih počastili svojim dolaskom i što su baš u njihovom gradu priredili jedan ovakav program. Efendija Šabanović je istakao kako „Stolac nije samo ono što se čuje danas, već je Stolac ovo što vidimo večeras. Stolac je ova mladost koju vidimo večeras ovdje, okupljena oko Omladinskog kruga i Karađoz-begove medrese. Učenici su najveće blago medrese, a vi ste najveće blago Stoca”.

Direktor Karađoz-begove medrese je kroz Kur'anske ajete o Ibrahimu, a.s., uputio poruku mladosti gradova Stoca i Mostar, snažeći ih da i dalje rade dobre i pozitivne stvari i trude se da svakodnevnicu oboje veselim bojama, te da u svakom trenutku budu pokretači dobra tamo gdje se nalaze.

Program je završen dovom, koju je proučio Amer ef. Beća, a nakon programa nastavljeno je druženje omladine.