Vijesti

Izlet u Mostar za deveti rezred Prve osnovne škole Stolac

U subotu, 28. marta 2015. godine, pod pokroviteljstvom Medžlisa IZ-e Stolac, Omladinski krug Medžlisa IZ-e Stolac u saradnji sa vjeroučiteljima Prve osnovne škole Stolac organizovao je izlet u Mostar za učenike devetog razreda Prve osnovne škole Stolac.

Nastavnici i učenici Prve osnovne škole Stolac posjetili su Karađoz-begovu medresu. Profesori i učenici Karađoz-begove medrese predstavili su im rad i djelovanje najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini, te aktivnosti kojima doprinose javnoj i kulturnoj djelatnosti škole.

Gostima su domaćini uručili i primjerke časopisa “Mimar”, lista učenika Karađoz-begove medrese, te letke koji sadrže najbitnije informacije o medresi. Poklone je u ime kolektiva škole preuzela mr. Alma Mujakić.

Nakon prezentacije o Medresi, nastavnici i učenici iz Stoca obišli su novu zgradu medrese, posebno informatičku salu, kabinet Access programa, te studio Radija “Divan”, ostavši oduševljeni onim što rade učenici, kako u sklopu svojih nastavnih, tako i vannastavnih aktivnosti, koje su mnogobrojne u Karađoz-begovoj medresi.

Na kraju programa upriličen je ručak u restoranu medrese. Poslije ručka klanjan je podne-namaz, nakon čega su učenici krenuli prema Šehitlucima, gdje su proučili fatihu pred duše šehida. Pred kraj izleta učenici su obišli Stari grad u Mostaru, i tako završili svoj jednodnevni izlet.