Vijesti

Pomozimo Hamzi Gušiću

Medžlis Islamske zajednice Stolac u saradnji sa Omladinskim krugom Medžlisa IZ-e Stolac organizuje akciju prikupljanja pomoći za teško oboljelog Hamzu Gušića.

Hamza Gušić u svojoj 12. godini života vodi najznačajniju životnu bitku na Klinici za hematologiju “Jezero” u Sarajevu. Prije mjesec dana kod ovog dječaka je dijagnosticiran najteži oblik leukemije i hitno je iz Mostara prebačen za Sarajevo.

Ovu bitku će uz  Božiju  pomoć  Hamza  dobiti, svi se nadamo i učimo dove.                             Porodica Gušić je u teškom imovinskom stanju, osim Hamze imaju još dvoje mlađe djece. Otac Nedžad u toku ljetne sezone radi privatno kao moler, a majka Aida povremeno kao higijeničar u objektima IZ-e Mostar. Od zarađenog novca prezime i tako iz godine u godinu ali sabur i ponos nikad nije dao ovoj porodici da progovori o svojim problemima.

Ovoj porodici treba materijalna pomoć jer su se našli u nezavidnoj situaciji koju prevazilaze uz Allahovu pomoć, a zatim pomoć i razumijevanje dobrih ljudi. Ja vas molim da im u okviru svojih mogućnosti pomognete. Molim vas za solidarnost u ovoj socijalno osjetljivoj situaciji.

Hvala na razumijevanju i pomoći. Molimo Uzvišenog Allaha da akcija bjde što uspješnija, da našem Hamzi da što priije ozdravljenje, i da ukabuli naš trud i pomoć koju smo ukazali.

U petak  27. marta 2015. godine nakon džume-namaza u svim džematima na području Medžlisa IZ-e  Stolac biće postavljena sergija. Svi koji su u mogućnosti svoje priloge mogu uplatiti i direktno imamima u džematima.

Uplate se mogu izvršiti i kod Privredne banke Sarajevo – Filijala Mostar, na ime AIDA GUŠIĆ, JMBG 1809980155037, otvoren je račun na koji možete donirati vašu pomoć.

BiH: Na ime Aida Gušić- 1011536064128155

Za pomoć iz inostranstva potrebno je koristiti

IBAN BA391011536064128155 i

SWIFT PBSCBA22.

Oni koji žele pomoći a žive na području SAD-a ostaje isti

IBAN i SWIFT ali se pomoć šalje preko

DEUTSCHE BANK TRUST CO AMERICANS NEW YORK a na uplatnici koristiti

BKTRUS 33 i ACCOUNT NUMBRE: 04-449-948.