Vijesti

Druga radna posjeta muftije mostarskog Salema ef. Dedovića Medžlisu IZ Stolac

U srijedu 05.11.2014. god. u svojoj drugoj radnoj posjeti Medžlisu IZ-e Stolac boravio je muftija mostarski Salem ef. Dedović sa svojim saradnicima Ilhamom Pucom, savjetnikom za vjerska pitanja i Ramom ef. Kajanom, sekretarom muftijstva.

Muftiji su stanje vjerskog života u Medžlisu predočili glavni imam Mersed ef. Šabanović, predsjednik Medžlisa Bekir Isaković i imami svih džemata sa područja Medžlisa.

U uvodnom izlaganju glavni imam Mersed ef. Šabanović predstavio je rad vjerskoprosvjetne službe Medžlisa, kao što je mektebska nastava, vjeronauka u školama, rad sa mladima, rad sa ženskom populacijom i dr.

Predsjednik Medžlisa Bekir Isaković je upoznao Muftiju sa administarativno-pravnim i finansijskim radom, poteškoćama sa kojima se susreće Medžlis te napretku u izgradnji vakufskih objekata, posebno Musafirhane (Šarića hana) koja je od velike važnosti za širu društvenu zajednicu.

Razgovaralo se o važnosti predstojećih izbora koji će se održati u Islamskoj zajednici.

Muftija je izrazio zadovoljstvo sa radom i organizacijom Medžlisa u cjelini, te zahvalio na hizmetu muslimanima i Islamskoj zajednici.