Vijesti

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović posjetio Stolac

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović u ponedjeljak, 14. jula 2014. godine, boravio je u zvaničnoj posjeti Mostarskom muftijstvu.

Nakon sastanka upriličenog u uredu mostarskog muftije reisu-l-ulema je posjetio Medžlis Islamske zajednice Stolac gdje se upoznao sa dinamikom radova na obnovi Musafirhane (Šarića hana), najvažnijeg i najkompleksnijeg objekta Medžlisa IZ Stolac koji se trenutno obnavlja.

U Stocu je upriličen i zajednički iftar reisu-l-uleme sa uglednim privrednicima iz Bosne i Hercegovine.

Nakon iftara prisutnim su se kratko obratili uvaženi reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović, mostarski muftija Salem ef. Dedović i predsjednik Medžlisa IZ Stolac gosp. Bekir Isaković.

Mostarski muftija se zahvalio reisu-l-ulemi na časti koju je ukazao svojom posjetom i na stalnoj podršci u radu i djelovanju. Zahvalio se i uglednim gostima koji su došli u pratnji reisu-l-uleme.

Reisu-l-ulema je u kratkom obraćanju istakao da je vrijeme mubarek mjeseca ramazana posebna prilika za činjenje dobrih djela kojim možemo zaslužiti Allahovu milost i oprost.

Zahvalio je svima na dolasku i prilici za susret u ramazanskoj atmosferi. Privrednicima je zahvalio na svemu što čine za dobrobit građana naše domovine i pozvao ih da i dalje podržavaju rad Islamske zajednice kao što su to i dosad činili.

Predsjednik Medžlisa IZ Stolac je kratko upoznao prisutne sa dosadašnjim aktivnostima Medžlisa IZ Stolac, sa posebnim osvrtom na obnovu Musafirhane (Šarića hana).

Nakon zajedničkog iftara klanjan je teravih-namaz u Carevoj džamiji u Stocu gdje su se prisutnim vjernicima obratili reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i mostarski muftija Salem ef. Dedović.

www.muftijstvo-mostarsko.ba