Vijesti

Nakon posjete medžlisima muftija Abdibegović sastao se sa muftijom Dedovićem

Bivši travnički muftija Nusret ef. Abdibegović nakon višednevne posjete medžlisima i džematima na području Mostarskog mutijstva juče, 07.07.2014. godine, se sastao sa mostarskim muftijom Salem ef. Dedovićem. Muftija Abdibegovć je muftiji Dedovću prenio svoja zapažanja i razmišljanja koja je uočio tokom posjete medžlisima: Prozor, Jablanica, Nevesinje, Bileća, Trebinje, Stolac, Čapljina  Ljubuški.

„Ovaj prostor obišao sam sa puno dojmova. Vidio sam da su u velikoj mjeri obnovljeni vjerski objekti i da su ljudi spremni da čuvaju svoja ognjišta i da ustrajavaju u svojoj vjeri i svojoj kulturi“, rekao je muftija Abdibegović. Nakon razgovora sa ljudima u džematima i održanih predavanja muftija Abdibegović je zaključio da je nužno još više raditi na uvezivanju naših medžlisa i koordiniranju njihovih aktivnosti. „Vjerujem da će Islamska zajednica u budućnosti biti bliža ovom terenu i da ćemo biti pri ruci mladom mostarsklom muftiji, da ćemo biti u prilici da im pružimo značajniju pomoć“,  rekao je muftija Abdibegović. Posebno je impresioniran obnovom monumentalne Careve džamije u Nevesinju, ali i drugim specifičnostima na području svih medžlisa. Muftija Abdibegović će o svemu sačiniti izvještaj i dostaviti ga Rijasetu IZ BiH kako bi mogao i kao dobra osnova za budući odnosa Rijaseta i Islamske zajednice prema obom kraju naše domovine.

Muftija Abdibegović će o svemu sačiniti izvještaj i dostaviti ga Rijasetu IZ BiH kako bi mogao poslužiti i kao dobra osnova za budući odnos Rijaseta i Islamske zajednice prema ovom kraju naše domovine.

www.rijaset.ba