Vijesti

Devetnaesta godišnjica operacije Jesen `94.

U organizaciji boračkih organizacija sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, proisteklih iz Armije Republike Bosne i Hercegovine, u nedjelju (10.11.) je obilježena devetnaesta godišnjica operacije “Jesen 94.”, u kojoj su život izgubila 82 borca, pripadnika Četvrtog korpusa ARBiH.

U programu manifestacije ispred Islamske zajednice govorio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar koji je u svom obraćanju posebno istakao to što manifestaciji prisustvuje veliki broj mlade generacije koji uče o historiji svoje zemlje iz proteklog rata na temelju relevantnih i živih iskustava ljudi koji su prošli kroz sve to.

Također, govorio je o važnosti uključivanja mladih u sve tokove društvenog života, a posebno naglašavajući važnost stjecanja znanja i vještina koje će im biti od koristi u budućnosti. Glavni imam je izrazio nadu da će svi bosansko-hercegovački narodi izvući pozitivne poruke iz prethodnih ratova i bolnih iskustava koji su svima donijeli nevolje i nesreće, vjerujući da će se imati snage i mudrosti u postizanju društvenog dogovora.

On je istakao da je bosansko-hercegovačka historija i pored burnih i ratom isprepletenih perioda ipak imala i ima svoje svijetle periode koji su prožeti mirom, saradnjom i izgradnjom boljeg života izražavajući tako nadu da će ono što dolazi biti bolje od onog što je bilo.

www.miz-mostar.com