Vijesti

Dječije aktivnosti u Ramazanu

Jedna od ramazanskih aktivnosti Medžlisa koja se odvijala u okviru džemata Stolac, bila je dječija mukabela. 13 djevojčica i dječaka,  svakodnevno je sa Amer ef. Bećom, u Sultan Selimovoj džamiji u periodu od 12:00-13:00 sati učilo po jedan džuz iz Kur'ana. Noć uoči Bajrama za njih je priređena i mala svečanost, te su im uručene diplome, a prije toga je poklonjena Hatma. Pošto je ovo bila prva generacija učača,  spomenuti ćemo njihova imena :

1.Muhamed (Dren) Sidran

2.Mirsad (Elmedin) Beća

3.Mustafa (Elmedin) Beća

4.Armin (Emir) Šarić

5. Harun (Hamzo) Zaklan

6.Kenan (Adem) Haračić

7.Nedžad (Suad) Mujakić

8.Harun (Džemal) Pirić

9.Lejla (Suad) Mujakić

10.Medina (Orhan) Tikveša

11.Amina (Mujo) Šarić

12.Merima (Mujo) Šarić

13.Senija (Azer) Peco

Uz diplome djevojčicama je uručena i simbolična hedija u iznosu od 50,00 KM, a dječacima , prema njihovoj želji, obezbjeđen odlazak na utakmicu BiH-Latvija. Tako je ova mala ali odabrana ekipa  11.09. u ranim jutarnjim satima se sa svojim muallimom zaputila u Zenicu da podrži naše Zmajeve, a pobjeda BiH ih je dodatno razveselila, pa ni dalek put pri odlasku i dolasku nisu ih spriječili da se već sutra dan vrate školskim obavezama.

Ovo je bila novost u dosadašnjem radu sa djecom te se nadamo da ćemo, uz Allahovu pomoć, i u budućnosti ustrajati u njoj, i  molimo Allaha dž.š. da nagradi ovu djecu kao i sve one koji hizmete Islamu. Amin