Vijesti

Mostovi priljateljstva između Zenice i Stoca

U subotu 07.07.2012. godine Stolac je posjetila Asocijacija Mostivi prijateljstva BiH – Zenica, u sklopu svoje humanitarne akcije “Vratimo osmijeh i nadu mladima Hercegovine”, a svoj put su produžili prema Čapljini.

Došavši sa oko 40 volontera, medicinskim timom i dva KUD-a, te paketićima sa odjećom, slatkišima, školskim priborom i igračkama, izrazili su podršku stanvništvu Stoca, a posebice onim najmlađim kojima su podijelili paketiće, igračke i školiski pribor.

Okupljanje, doček i organiziranje podjele je vršeno u avliji Careve džamije, a domaćin je bio MIZ Stolac, koji se stavi na raspolaganje gostima.

Cijeli događaj je bio dobro posjećen. Došao je veliki broj djece s roditeljima, te je tako podijeljena i skoro sva količina pripremljenih paketića. Ostatak igračaka i školskog pribora dodijeljen je igraonici koja radi pri MIZ-u Stolac, a odjeća je raspodijeljena po džematima, i jedan dio,  romskoj zajednici na Radimlji.

Kolica za pomoć pri hodanju starijihi bolesnih osoba dodijeljena su Domu zdravlja Stolac koji se nalazi u  Uzunovićima.

Ovaj čin je ostavio pozitivan trag i na licima i na srcima Stočana, saznanje da se neko brine o tebi, na bilo koji način, ne može čovjeka ostaviti ravnodušnim!