Vijesti

Dani Stolačkih džamija

U organizaciji medžlisa islamske zajednice Stolac sinoć je u dvoristu Careve džamije svecano otvorena manifestacija “Dani Stolačkih Džamija”. I ove kao i prosle godine manifestacija donosi pravo osvježenje u kulturno vjerskom životu grada Stoca.

Program manifestacije ce obilovati bogatim sadržajem u vidu brojnih promocija knjiga, tribina i predavanja na temu islama, izložbi, mevluda itd.

Sam kraj manifestacije obilježit ce i svečano otvaranje obnovljenih džamija na Pješivcu i u Gornjoj Bitunji. MIZ Stolac poziva sve vjernike da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju.

Program manifestacije možete pogledati na nasoj stranici u sekciji obavještenja. Prvu večer manifestacije pored svecanog otvaranja posjetioci su mogli pogledati izlozbu na temu “Vakuf nekad i sad” koja uz izložene fotografije Sarajevskih vakufskih objekata uspoređuje njihov izgled u prošlosti i sadašnjosti. Posjetioci su takode mogli pratiti i prelijepo izvodenje ilahija i kasida koje je za prvu večer priredio hor Kamer iz MIZ Mostar.