Vijesti

Radio BIR medijski pokrovitelj manifestacije „Dani mevluda i zikra“

U četvrtak, 23. aprila 2015. godine, muftija mostarski Salem ef. Dedović sastao se sa direktorom RTV IZ BIR Nedimom Hrbatom. Na sastanku je bilo riječi o predstojećoj manifestaciji “Dani mevluda i zikra” u Blagaju. Ono što je značajno napomenuti, kako je kazao mostarski, jeste da je generalni pokrovitelj manifestacije bošnjački član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

“To je prvi put da imamo generalnog pokrovitelja manifestacije i da taj pokrovitelj bude sa državnog nivoa. To je snažna poruka gradu Mostaru i Bošnjacima Mostara u ovom vremenu.” – istakao je muftija Dedović.

Medijski pokrovitelj manifestacije bit će RTV IZ BIR, što je potvrđeno i na jučerašnjem sastanku. Radio BIR će realizovati prvi prijenos manifestacije uživo, tako da će poruke sa ovogodišnje manifestacije “Dani mevluda i zikra” biti dostupne slušaocima radija BIR širom svijeta.

“Čast nam je da budemo medijski pokrovitelji jedne tako značajne manifestacije. Mevlud na Buni je manifestacija koja je davno prerasla lokalni nivo, čak i državni! To je duhovni izvor svih muslimana Bosne i Hercegovine, i naravno, potrudit ćemo se da njene poruke stignu do što većeg broja naših slušalaca”, kazao je direktor Hrbat.

www.bir.ba